MIJN TAKENPAKKET VOOR DE KOMENDE 6 JAAR

Zoals reeds gemeld hebben de delegaties van N-VA, Groen en Open Vld – die samen 22 van de 41 gemeenteraadsleden vertegenwoordigen – beslist de nieuwe meerderheid te vormen die in de periode 2019-2024 de stad Sint-Niklaas zal besturen met Lieven Dehandschutter als burgemeester, vier schepenen van N-VA, drie van Groen en één van Open Vld.

Voor Open VLD is Ine aangeduid als schepen, waarbij voor haar een belangrijke rol is weggelegd als schepen van ECONOMIE, EVENEMENTEN, STADSPROMOTIE en DIGITALISERING.

Tot haar takenpakket behoren: middenstand, werk, economie, horeca, centrummanagement, ‘t Bauhuis, evenementen, markten, kermissen, toerisme, stadspromotie, logistiek, overheidsopdrachten, ICT en digitalisering.

Dit pakket onder de bevoegdheid van één schepen biedt enorme kansen voor een shot zuurstof in onze stad!

 

november 29, 2018

BESTUURSAKKOORD SINT-NIKLAAS 2019-2024: ONZE TIEN SPEERPUNTEN

De stemmen zijn geteld, de zetels verdeeld… Op basis van de verkiezingsuitslag hebben de delegaties van N-VA, Groen en Open Vld – die samen 22 van de 41 gemeenteraadsleden vertegenwoordigen – beslist de nieuwe meerderheid te vormen die in de periode 2019-2024 de stad Sint-Niklaas zal besturen met Lieven Dehandschutter als burgemeester, vier schepenen van N-VA, drie van Groen en één van Open Vld.

Tijdens de komende bestuursperiode willen wij – in samenspraak met de burgers en het middenveld – een toekomstgericht en transparant beleid ontwikkelen om Sint-Niklaas verder uit te bouwen tot een veilige, welvarende, sociale, ecologische, innovatieve, diverse en trotse Vlaamse centrumstad.

Onze tien speerpunten:Meer lezen…

november 15, 2018

NIEUWE COALITIE GEVORMD: NVA KIEST VOOR GROEN EN OPEN VLD

Ine Somers (Open Vld) is blij om erbij te zijn, want haar partij beleefde een teleurstellende zondag. «We hebben niet het gewenste resultaat behaald. Daarom hebben we ook een afwachtende houding aangenomen. Maar met deze coalitie is er wel een vernieuwend bestuur mogelijk. We willen graag mee die nieuwe schwung geven aan Sint-Niklaas.»

oktober 18, 2018

GR18: AANTREKKELIJKE STRATEN = MEER WINKELS

“We moeten onze kwaliteiten meer bekend maken”, vindt Ine Somers (Open Vld). “We hebben vele troeven en mooie belevingswinkels. Antwerpen wordt steeds minder bereikbaar. Als óns winkelhart goed bereikbaar is, kunnen we shoppers een mooi alternatief bieden, met een totaalconcept waar ook cultuur, toerisme en evenementen bij horen. Er is evenwicht nodig tussen verkeersleefbaarheid, gezelligheid, evenementen en parkeermogelijkheden. We pleiten dan ook voor een
‘handelaarstoets’ in het beleid. Elke ingreep op die domeinen moet getoetst worden bij handelaars en bezoekers.”

oktober 9, 2018

41 KANDIDATEN STAAN KLAAR OM MEER ZUURSTOF TE GEVEN AAN SINT-NIKLAAS

IMG_0309

oktober 3, 2018

GR18: WAT ONZE KANDIDATEN VERBINDT, IS…..

oktober 3, 2018

GR18: GROTER STADSPARK ALS ZIEKENHUIS VERHUIST

Als het AZ Nikolaas verhuist naar de stadsrand, hoe moet de vrijgekomen ruimte in het stadscentrum dan worden ingevuld? In de volgende bestuursperiode moet de stad zich over die vraag buigen.

Alle partijen zijn het erover eens dat het stadspark kan worden uitgebreid als AZ Nikolaas verhuist naar de stadsrand. Dat wil het ziekenhuis tegen 2027 doen. Open Vld wil een groot participatieproject om de toekomst te bepalen. “Daar is nog de nodige tijd voor. Wat wij interessant vinden: een groter stadspark, bewoning in een nieuwe groene stadswijk, een lokale buurtwinkel, een uitbreiding van de hogeschool en een parking aan de rand van het centrum”, schetst Ine Somers (Open Vld).

oktober 3, 2018

GR18: POPULAIRE BURGEMEESTER, SPAAKGELOPEN KARTEL

“Een coalitiewissel lijkt zich aan te kondigen. CD&V en Open Vld lopen zich alvast warm om tot het bestuur toe te treden. Liberaal lijsttrekker Ine Somers, van wie de partij op dit moment de kleinste fractie vormt in de gemeenteraad, hoopt te kunnen profiteren van de onvrede over de stadsvernieuwing, en biedt de burgerbewegingen een luisterend oor.”

oktober 3, 2018

GR18: WIJKEN MOETEN EIGEN BUDGET KRIJGEN

“Het stadsbestuur moet zich niet afvragen hoe we de burgers beter bij onze plannen kunnen betrekken, maar hoe we een bestuur beter kunnen betrekken bij wat in een samenleving leeft”, vindt Ine Somers (Open Vld). “Om mensen te betrekken, is het raadzaam om hen mee te laten beslissen over een deel van het budget voor hun wijk.”

oktober 3, 2018

INE STELT LIJST VERKIEZINGEN 14/10 OPENVLD #ZUURSTOF VOOR

Als lijsttrekker van Open Vld#zuurstof stel ik graag een deel van onze lijst voor.

Onze lijst werd zaterdag 30 juni 2018 door het Open vld bestuur van Sint-Niklaas unaniem goedgekeurd. De volledige lijst wordt kenbaar gemaakt na de ledenvergadering van zaterdag 7 juli. Met 4 nieuwkomers in onze top 10 en een erkenning van mensen die zich de voorbije 6 jaar enorm hebben ingezet gaan we op 14 oktober naar de kiezer. Meer lezen…

juli 12, 2018

BIJS VZW LEGT TUIN AAN DANKZIJ INE FEEST #9

Op vrijdagochtend 29 juni 2018 werden Ine, René en Véronique hartelijk ontvangen door Leen Goeman en Tom Steels, één van de ouderparen en drijvende krachten van vzw Bijs. Na een rondleiding door het prachtige Bijshuis, konden we de doordacht aangelegde tuin en shelter bewonderen die met de gift van Ine Feest #9 werd gerealiseerd. Dit unieke hartverwarmende project krijgt op die manier nog meer “thuisgevoel”. We wensen alle Bijskinderen, Bijsouders, Bijsmedewerkers en Bijsvrijwilligers dan ook een zonnige buitenspeelzomer toe. #goededoelensteunenmaaktjeblij

juli 12, 2018

KRIEBELKLASJE HET VEER OP STAP NAAR DE ZOO MET GIFT INE FEEST #9

Met de gift van Ine Feest #9 trok het kriebelklasje van Revalidatiecentrum Het Veer op 28 juni 2018 naar de Zoo van Antwerpen. Véronique was er bij om ze uit te wuiven uit naam van het ganse team achter Ine Feest #9. De kinderen, ouders en begeleiders genoten van een fantastische, zonnige, beestige dag. #goededoelensteunenmaaktjeblij

juli 12, 2018

KINDERDAGVERBLIJF DRIEKONINGEN

In Sint-Niklaas is er heel wat te doen over het eten van de kinderen in het kinderdagverblijf Driekoningen, sinds dat in de grootkeuken van het OCMW wordt bereid.

De kinderen lusten het niet en komen met honger terug naar huis, zeggen de ouders. De problemen begonnen toen de stad de keuken van de crèche verplaatste naar het OCMW.

Open-VLD heeft steeds kritiek gehad op de verplaatsing van de keuken.

juni 4, 2018

INE FEEST #9: ALWEER EEN KNALLER TOT IN DE VROEGE UURTJES

Op 24 maart jongstleden knalde iedereen weer op Ine Feest #9!

De talrijke aanwezigen, nieuwe en trouwe sponsors, de enthousiaste vrijwilligers, onze vaste cateraars, onze creatieve eventbouwer, de sterke schouders van alle leden van vzw De Blauwe Dolfijn zorgden alweer voor een fantastisch geslaagde avond met lekker eten en feestelijk dansen.

Zeg nu zelf, wat is er mooier dan zoveel mensen samenbrengen voor het goede doel.

De opbrengst van Ine Feest #9  is dit jaar gegaan naar twee goede doelen.

Meer lezen…

mei 14, 2018

NIEUWJAARSSPEECH 2018 INE #zuurstof

 

Beste liberale vrienden

 

Ik val met de deur in huis. Ik wens jullie in 2018 zuurstof.

Een tank vol.

Zuurstof voor geluk en gezondheid. Zuurstof voor nog zoveel jaren.

En laatst maar niet in het minst zuurstof voor een schitterende toekomst.

Meer lezen…

januari 31, 2018

#zuurstof VOOR SINT-NIKLAAS

IntrO

 

Open Vld #zuurstof, zo klinkt de naam van onze nieuwe beweging in Sint-Niklaas. Het scheikundig symbool voor zuurstof is O. De O is niet toevallig de meest open letter. Zuurstof is bovendien een van de meest fundamentele bouwstenen van het leven op deze planeet. Een straf element, dus, die O. En vandaar ook de keuze voor de naam. Open Vld #zuurstof wil Sint-Niklaas een verfrissend shot zuurstof toedienen. Op vele vlakken. Met telkens dit doel voor ogen: Sint-Niklaas revitaliseren, en alle inwoners na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 wakker laten worden in een nieuwe, zuurstofrijkere stad. Dankzij nieuwe, frisse ideeën van een enthousiast team Sint-Niklazenaren, ervaren of nieuwbakken in de politiek. En vooral ook met een uitgestoken hand naar al wie mee zuurstof wil geven aan de stad. Want O nodigt uit om verbindingen te maken. Benieuwd naar onze zuurstofkuur?

Meer lezen…

januari 31, 2018

EXTRA NETTO – WANT U VERDIENT HET!

Open Vld voor een volle winkelkar!

Onder het motto “Extra netto, meer goesting” organiseerde Open Vld Sint-Niklaas op donderdagvoormiddag 25 januari een actiedag. Om de verhoging van de nettolonen in januari onder de aandacht te brengen, deelde Open Vld flyers en winkelkarmuntjes uit op de Markt. Want meer koopkracht, betekent meer vrijheid.

Deze maand zullen de mensen op hun loonbriefje gemiddeld 28 euro extra netto terug vinden. Sinds de start van deze regering stegen de nettolonen nu al maandelijks met gemiddeld 79 euro. En ook volgend jaar stijgen de nettolonen opnieuw. Hierdoor stijgt de koopkracht van de mensen en kunnen ze al eens iets meer kopen, daar profiteren ook onze lokale zelfstandigen van.

Meer lezen…

januari 30, 2018

CONSTRUCTIV

In 2010 werd door onze fractie aan het schepencollege gevraagd het  bouwbaanproject te willen ondersteunen en dit met als bedoeling de toeleiding van laaggeschoolden en langdurige werklozen naar een knelpuntberoep in de bouw te verbeteren in Sint-Niklaas. Dit werd zelfs na meerdere keren voorstellen niet als prioritair geacht. Maar nu na 7 jaar komt men dan toch tot dit inzicht en steunt men een project met een gelijkaardige doelstelling, Constructiv.

Meer lezen…

december 22, 2017

FINANCIEEL RESULTAAT

 

Het moet gezegd worden dat in vergelijking met 2012 de financiële prognose nu beter is dan toen. We voldoen aan de 2 essentiële parameters en we hebben nog een buffer van om en bij de 20 miljoen euro, maar we moeten ook stellen dat deze buffer in 2017 nog 37 miljoen bedroeg.

Meer lezen…

december 22, 2017

MEERDERHEID HAALT VOORSTEL VAN BELASTINGWIJZIGING VAN DE AGENDA GEMEENTERAAD NA KRITIEK OPEN VLD

Open Vld krijgt steun van Nva bij bespreking belasting op uitdelen goederen voor promotie op openbaar domein.

Meer lezen…

december 22, 2017

BELASTING INNAME OPENBAAR DOMEIN

Meerderheid verlaagt belastingen inname openbaar domein bij bouwwerken voor sociale economie bedrijven

 

Open Vld gaat hiermee niet akkoord.
Eerste 3 dagen geen belasting op inname openbaar domein voor bouwwerken sociale economie bedrijven uit Sint-Niklaas.
Wij als fractie kunnen ons hier niet in vinden. Niet dat we deze belastingvermindering niet zouden geven, maar wel op een andere manier.

Meer lezen…

december 22, 2017

GEÏNTEGREERDE ZORG VOOR KWART VAN BELGISCHE BEVOLKING

Over heel België starten binnenkort 14 projecten rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken. De selectie werd vandaag, 18 december 2017, goedgekeurd op het Verzekeringscomité van het Riziv. De bedoeling van de projecten is om de zorg voor mensen met een chronische aandoening beter te stroomlijnen. Zorgverleners en -instellingen zullen beter samenwerken rond en met de patiënt, zodat die kan rekenen op betere zorg én een betere levenskwaliteit. De projecten zullen vier jaar lopen.

Meer lezen…

december 20, 2017

INNOVERENDE ALTERNATIEVEN VOOR DE KLASSIEKE GELUIDSSCHERMEN

Burgers die naast een belangrijke verkeersas wonen, kunnen ervan meespreken: de geluidsoverlast veroorzaakt door het steeds drukker wordende verkeer, wordt meer en meer een probleem.

Klassieke geluidsschermen kunnen een oplossing bieden, maar de kosten die eraan verbonden zijn, wegen momenteel te hoog, gelet op de moeilijke budgettaire tijden.Meer lezen…

oktober 26, 2017

“EEN BLAUWE HEMEL DANKZIJ DE GROENE DAKEN”

In deze Sinterklaas-editie, wens ik ook even de daken in de schijnwerpers te plaatsen…

En dan wel de groene daken die aangewend kunnen worden voor de tuinbouw.

Het idee hierachter is om serres te plaatsen op de daken van de verschillende bedrijven in de industriegebieden.

Meer lezen…

oktober 26, 2017

TOEGANKELIJKHEID SINT-NIKLAAS

Op de gemeenteraad van vrijdag 22/12/2016 engageerde de stad Sint-Niklaas zich om toegankelijk te zijn voor iedereen.

Het is een initiatief van Interwaas waar de stad reeds verschillende jaren een convenant mee heeft om screenings van gebouwen, publieke ruimtes, enz.  te doen.

Dit agentschap zal de stad nu verder begeleiden in het traject naar een toegankelijke gemeente.

Meer lezen…

oktober 5, 2017

OPEN VLD VOOR FIETSVEILIG SINT-NIKLAAS!

Onder het motto “Uw fiets, uw vrijheid” organiseerde Open Vld Sint-Niklaas op maandag 18 september een actiedag in het kader van de ‘week van de mobiliteit’. Om het lokaal fietsbeleid en vlotte en veilige fietsverbindingen onder de aandacht te brengen, deelde Open Vld flyers en fietslichtjes uit aan het station. Want veilig overal naartoe kunnen fietsen, betekent meer vrijheid. “De auto blijft uiteraard welkom, maar we moeten de nodige aandacht hebben voor gemengd verkeer, waarin de fietser een evenwaardige bestuurder is”, stelt voorzitter Geert Van Drom.

Meer lezen…

september 19, 2017

OVERBELASTING VAN DE SPOEDDIENSTEN

De spoeddiensten zijn in sommige perioden overbelast, dit voornamelijk in de winter met als gevolg lange wachttijden. Dit kan de veiligheid van patiënten in het gedrang brengen. Het is een jaarlijks weerkerend probleem, dat soms resulteert in een opnamestop bij ziekenhuizen wegens een tekort aan bedden. Een oplossing kan liggen bij de toepassing van het harmonica-principe. Dat systeem bestaat er in dat het aantal bedden in de zomer wordt afgebouwd en in de winter wordt opgevoerd. Op die manier kan een ziekenhuis op piekmomenten de stijgende vraag aan, maar moeten die bedden niet gefinancierd leegstaan in de zomerperiode.Meer lezen…

juli 11, 2017

CENTRUM HET VEER BEZOEKT PLOPSALAND

Ine Feest ondersteunt jaarlijks verschillende goede doelen.

Dit jaar was Het Veer, een centrum voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen, één van de uitverkozenen.

Met de hulp van Ine werd er een bezoek aan Plopsaland georganiseerd, dit tot grote vreugde van de kinderen!

 

juni 29, 2017

INFO-AVOND BOSDECREET 20/06/2017

Open Vld Waasmunster en Sint-Niklaas organiseerden op 20 juni een infoavond om de plannen van Minister Schauvliege (CD&V) en de Vlaamse Regering om bebouwing tegen te gaan in de Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen (MKWB) gelegen in het woon-, woonpark-, recreatie-, landbouw- en industriegebied volgens het Gewestplan, toe te lichten.Meer lezen…

juni 28, 2017

GWENDOLYN RUTTEN OP BEZOEK

In het kader van haar ronde van Vlaanderen heeft Open VLD Voorzitster Gwendolyn Rutten op 7 juni 2017 Sint-Niklaas, Hamme en Waasmunster bezocht, en dit op uitnodiging van Ine Somers, Rik Daelman en Guy Bogaert.

 Meer lezen…

juni 28, 2017

Het Laatste Nieuws/Waasland – 06 Jun. 2017

SINT-NIKLAAS 06/06/2017 – 03u08

Open Vld wil stedenbouwkundig adviseur

Een stedenbouwkundig adviseur die mensen proactief helpt, dat idee legt oppositiepartij Open Vld voor aan het Sint-Niklase schepencollege.

“Het is niet evident om als burger de stedenbouwkundige voorschriften te kennen”, zegt gemeenteraadslid Ine Somers (Open Vld). “Als op de dienst stedenbouw een klantenadviseur wordt aangesteld, kan die persoon mensen begeleiden bij het indienen van hun aanvraag en op voorhand al heel wat onduidelijkheden wegnemen. Daarmee worden niet alleen burgers beter vooruit geholpen, maar het verlicht ook de druk bij de dienst stedenbouw.” Het schepencollege bekijkt het voorstel van Open Vld, zeker omdat de dienst stedenbouw effectief bijna verzuipt in het werk. “Zo’n klantenadviseur kan ellenlange procedures vermijden”, zegt Somers. “Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen na 30 dagen plots te horen krijgen dat hun dossier niet ontvankelijk is wegens onvolledig of onjuist ingevuld? Het nut van zo’n adviseur staat dus duidelijk buiten kijf.” (JVS)

juni 8, 2017

Ronde Van Vlaanderen woensdag 7/6/2017

unnamedunnamed (1)

mei 30, 2017

BOSKAART MOET WORDEN AANGEPAST WANT LEIDT TOT DRAMA’S

Al 507 eigenaars zijn getroffen in mijn gemeente. Bouwgronden die zonder verwittiging niet meer bebouwd mogen worden omdat er bomen op staan? Jonge mensen die een bouwgrond kochten en nu plots geen bouwvergunning meer krijgen? Dat is toch pure diefstal. Mensen vragen ons als burgemeester om raad.Meer lezen…

mei 18, 2017

VERKEERSVEILIG BELSELE

Belsele leeft, het winkelhart van deze deelgemeente bruist en aan gezellige evenementen is er geen gebrek.

Maar Belsele is op het vlak van verkeersveiligheid niet altijd een voorbeeld, stellen Klaus De Pillecyn en Ine Somers vast. Zo kan het kruispunt van de Sint-Andriesstraat, Rozenlaan en Belseledorp een pak veiliger. Er staan regelmatig files in de Sint-Andriesstraat en Belseledorp en het is haast onmogelijk om vanuit de Sint-Andriesstraat op een veilige manier de Rozenlaan in te draaien tijdens drukke momenten.  Een tweede gevaarlijke situatie ontstaat bij het afslaan vanuit de Kerkstraat in de Heiakker. Meer lezen…

mei 9, 2017

WATERBUFFERING IS ESSENTIEEL

Wateroverlast in de Zeveneekhoekstraat te Nieuwkerken vormt een probleem.

Dit zou te wijten zijn aan een te kleine buffer op het grondgebied van Sint-Gillis-Waas evenals het dichtgooien van de grachten door landbouwers. In Nieuwkerken is er geen polderbestuur en is de provincie bevoegd voor het waterbeheer. De provincie, het stadsbestuur, het Vlaams gewest en het polderbestuur van Sint-Gillis-Waas gaan dan ook op zoek naar een oplossing. Buffering is zeer belangrijk. Wateroverlast is ellende en moet absoluut vermeden worden, stellen Nieuwkerkenaars Serge Van den Neucker en Sylvia Van Meirvenne. Wij volgen dit dossier op!

mei 9, 2017

WERK MAKEN VAN DEGELIJKE FIETSPADEN

Sinaaienaren Eline De Bruyne en Karel Noppe vragen dat er dringend werk wordt gemaakt van betere fietspaden in de Zwaanaardestraat en Hulstbaan.

Al jaren merken we op dat de fietspaden in zeer slechte staat zijn. Hoogteverschillen, uitstekende stukken, loszittende klinkers, (grote) putten, … de fietspaden hebben overduidelijk hun beste tijd gehad. Beide fietspaden vormen een belangrijke verbinding (richting Lokeren en Eksaarde) die dagelijks door scholieren en pendelaars gebruikt wordt. En ook de vele recreatieve fietsers tijdens het weekend mogen we niet vergeten.Meer lezen…

mei 9, 2017

SINT-NIKLAAS & OOST-VLAANDEREN

De provincie Oost-Vlaanderen wil de ruimtelijke ontwikkeling binnen het Oost-Vlaams kerngebied beter op elkaar afstemmen.

 

Het Oost-Vlaams kerngebied is een netwerk van steden en stedelijke kernen rond Gent. Het is een gebied dat goed ontsloten is door snelwegen en openbaar vervoer, en waar maar liefst 620.000 mensen wonen en werken. Voor deze mensen dienen er woningen, werkplekken en voorzieningen te komen. Dit is een enorme ruimtelijke en maatschappelijke uitdaging. Men moet de beschikbare grond immers verstandig consumeren om onze levenskwaliteit te kunnen blijven garanderen en zelfs optimaliseren.

Er is dus nood aan een gezamenlijke strategie voor de ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied. De provincie neemt zijn coördinerende rol op om een betere afstemming tussen de verschillende steden, gemeenten en intercommunales te realiseren. Sylvia Van Meirvenne zal dit dossier in de provincieraad van dichtbij opvolgen. Inwoners uit Sint-Niklaas moeten vaak buiten de eigen stad werk zoeken. Het is dus belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de noden en wensen van de Sint-Niklazenaren.

 

mei 9, 2017

EEN GROEN EN GEZELLIG CENTRUM

De nood om ons stadscentrum een ander beeld te geven kent niemand beter dan ondernemer Serge Van den Neucker, politiek secretaris van Open Vld en horeca uitbater op de Grote Markt. Open Vld wil de Grote Markt omtoveren van een grijs plein tot een groene en gezellige ontmoetingsplaats.  Concreet willen we dit doen door de mobiliteit aan te pakken, meer ruimte te voorzien voor ontmoetingsplaatsen en het voorzien van voldoende groen. Door een extra in- en uitrit voor de parking aan te leggen en de bushaltes op de markt te verschuiven richting het H. Heymanplein kunnen de rijbanen op de markt smaller gemaakt worden. Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor de terrassen. Terrassen die niet enkel groter maar ook gezelliger en groener gemaakt worden. Meer ruimte voor ontmoeting dus. Meer lezen…

mei 9, 2017

17 MAANDEN OCMW RAAD

Als kind hoorde ik veel verhalen over de werking van het OCMW. De frustratie die ik vaak kon zien bij mijn papa heb ik nu al meerdere keren zelf ervaren.

Ik heb tijdens deze 17 maanden goede zaken zien passeren maar ook dossiers waar ik ernstige bezorgdheden bij had. Helaas wordt er weinig gedaan met de opmerkingen van de oppositie. Enkele voorbeelden. We kregen de zware taak om een beslissing te nemen over de oprichting van een waaszorgbedrijf. Jammer genoeg werden onze bekommernissen genegeerd. Open Vld is alles behalve tegen samenwerking, maar het huidige voorstel voldoet gewoon niet. Er werd ook een ontwerp voorgesteld voor de site in Nieuwkerken. We hebben dit dossier grondig bestudeerd maar onze argumenten werden van tafel geveegd. Opvallend: men kiest voor een bureau gespecialiseerd in de bouw van paardenstallen, zonder ervaring in de zorgsector. Als dat maar goed komt…Meer lezen…

mei 9, 2017

“Open Vld Sint-Niklaas wil een stedenbouwkundig adviseur invoeren die mensen proactief helpt!”

Als burger de stedenbouwkundige voorschriften kennen is niet evident. Het resultaat: afgekeurde aanvragen en teleurgestelde burgers. Daarom pleit Open Vld voor een stedenbouwkundig adviseur die mensen proactief helpt. Meer lezen…

mei 9, 2017

MARKT vs HEYMANPLEIN

Een autovrije Grote Markt mét bussen en een busvrij H. Heymanplein, dat wil de stad. Open Vld ziet het omgekeerd: wij willen bussen weren van de markt en zien een rol als bus knooppunt weggelegd voor het Heymanplein. Ook de nieuwbouw voor de bibliotheek, die min. 15 miljoen euro zal kosten, stellen we in vraag. We hebben een moderne bib nodig maar als budgetvriendelijk alternatief stellen we een verhuis naar de leegstaande ruimtes op het Stationsplein voor. Dit kan een impuls zijn voor het plein en een oplossing voor de leegstand.

mei 9, 2017

24/24, 7/7 permanentie

De rijtijden van de brandweerzone Waasland moeten geactualiseerd worden. Enkel op die manier kan het snelste brandweerkorps uitrukken.

Maar dat is niet het enige. Gezien de locatie van de Sint-Niklase kazerne is het niet evident om overal snel te geraken, vooral niet bij verre verplaatsingen. Daarenboven moeten onze brandweermannen zich eerst van thuis naar de kazerne begeven. Er is immers geen 24/24, 7/7 permanentie in Sint-Niklaas. Snel kunnen reageren bij een brand is echter essentieel. Mechelen, Hasselt, Kortrijk, vergelijkbare steden, maar wel drie korpsen die een 24/ 24, 7/7 bezetting kennen. Waarom kan dit dan niet in Sint-Niklaas?Meer lezen…

mei 9, 2017

Open Vld komt naar u toe!

In de vorige burgerkrant had ik het over hoe wij u van dienst kunnen zijn. Want daar draait het toch allemaal om? We doen het immers toch voor u! En om u nog beter van dienst te kunnen zijn komen we binnenkort bij u langs.

We willen weten wat er bij u leeft, wat u goed vindt, wat u niet goed vindt en vooral, waar u van wakker ligt. Open Vld Sint-Niklaas wil u de touwtjes in handen geven en ons programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen samen met u opmaken. De resultaten van de bevraging, die trouwens ook online zal kunnen ingevuld worden, zullen de fundamenten vormen van ons verkiezingsprogramma. Het is dan ook aan u om ons in oktober 2018 een mandaat te geven om dit te kunnen uitvoeren. Ook onze nationale voorzitster, Gwendolyn Rutten, komt naar u persoonlijk luisteren op 7 juni. Meer daarover in deze burgerkrant. Na de bestuursverkiezingen van 2016 staat er een ploeg van maar liefst 34 enthousiaste bestuursleden klaar om uw programma te verwezenlijken. Meer lezen…

mei 9, 2017

INNOVATIEF SINT-NIKLAAS

Open Vld Sint-Niklaas gaat voluit voor duurzaamheid en innovatie. Gemeenteraadslid Ine Somers: “ We willen onze jeugd vertrouwd maken met groene energie en komaf maken met het betonnen imago van onze stad.”

Meer lezen…

mei 9, 2017

INE FEEST EDITIE 8: Opnieuw een schot in de roos !

Al  vele jaren zorgt onze vzw De Blauwe Dolfijn ervoor dat we telkens weer een mooi bedrag kan geschonken worden aan goede doelen. Zij doen dit door de organisatie van een jaarlijkse benefietavond ‘INE FEEST’.

Dit jaar deden we dit voor de achtste keer, op 18 maart jongstleden, met meer dan 400 aanwezigen, die door hun deelname aan het diner gevolgd door het reeds vermaarde dansfeest, onze organisatie steunden. Uiteraard zijn ook de sponsors van belang. Zij maken het feest mogelijk en zorgen mee voor de donatie aan de goede doelen.Meer lezen…

maart 30, 2017

Open Vld steunt ‘GROTE ZWERFVUILACTIE’

GROTE ZWERFVUILACTIE: doe niet in de tuin van elkeen, wat je ook niet in je privétuin zou doen.
Open Vld steunt de Grote Zwerfvuilactie van de stedelijke adviesraad voor milieu en natuur “STRAMIN” in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas. Een stad die er niet proper bij ligt, zorgt voor ontevredenheid en een gevoel van onveiligheid en trekt bovendien nog bijkomend zwerfvuil aan. Daarom zullen we met een delegatie van het bestuur op donderdag 23 maart ook zelf de handen uit de mouwen steken!

Meer lezen…

februari 9, 2017

Speech 29/01/2017

Vrienden liberalen
Vandaag blikken we terug op een gemotiveerd politiek jaar in Sint-Niklaas, een jaar vol politieke prikkels, een jaar van nijdig maar ook constructief oppositie voeren. Als oppositie in de gemeenteraad onze beleidsplannen onderstrepen en doordrukken.  Daarvoor op tafel slaan en doorgaan.

Meer lezen…

januari 31, 2017

E-bus ideaal voor autovrij centrum

Als het Sint-Niklase stadscentrum autovrij wordt, pleit Open Vld voor de inzet van elektrische busjes, om het publiek te bedienen in het voetgangersgebied tussen het station en de Grote Markt. Een Nederlandse firma, die de busjes al aan een twintigtal Nederlandse steden leverde, gaf gisteren een demonstratie in het stadscentrum.

Meer lezen…

december 15, 2016

Verkeersluwe binnenstad met e-bus als vervoermiddel, zelfs in voetgangerszone

Een e-bus die iedereen vlot vervoert in een voetgangerszone tussen de Grote Markt en het Stationsplein: het is voor Open VLD een van de mogelijke oplossingen voor het mobiliteitsprobleem in de Sint-Niklase binnenstad.

Meer lezen…

december 15, 2016

Sint-Niklaas in rouw

De familie van patissier Jos Blommaert (64) uit Sint-Niklaas wordt bedolven onder de rouw- en steunbetuigingen. De bekende bakker kwam donderdag samen met zijn schoonmoeder om het leven tijdens een auto-ongeval op vakantie in Portugal. Zijn echtgenote liep een zwaar rugletsel op.

Meer lezen…

november 9, 2016

Eerste burger op gemeenteraad veroorzaakt nu al ophef

Het burgerinitiatief waarmee een buurtcomité vrijdag voor het eerst het woord neemt in de gemeenteraad veroorzaakt nu al ophef. De oppositie is furieus omdat de meerderheid wil vermijden dat gemeenteraadsleden meteen daarna het schepencollege hierover bevragen.

Meer lezen…

oktober 27, 2016

Jeugdhuizen Kompas en Den Eglantier ontvangen opnieuw subsidies van Minister Gatz

Elk jaar kent Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz subsidies toe aan jeugdhuizen die inzetten op een werking rond ondernemerschap en artistieke expressie die de grenzen van hun gemeente overstijgt. Deze week besliste Gatz over die subsidies voor 2017. Zeventig projecten krijgen een toelage. Voor deze projecten werd in totaal 2.987.900 euro vrijgemaakt, een stijging van meer dan 15 procent (427.165 euro) ten opzichte van dit jaar.

Meer lezen…

september 29, 2016

AZ Nikolaas voor overleg naar kabinet Maggie De Block

Dinsdagavond was er nog een actie in het AZ Nikolaas waarbij de noodzaak van een tweede NMR-toestel in de verf werd gezet. Gisterenmiddag trok een delegatie van het Wase fusieziekenhuis al voor overleg naar het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

 

Meer lezen…

september 27, 2016

Pers – Glazen wand aan bushalte ontbreekt: tiener valt op rijbaan

Het Laatste Nieuws/Waasland,

Za. 21 Mei 2016, Pagina 41

Meer lezen…

mei 23, 2016

Pers – “Bussen weren op Grote Markt”

 

Het Laatste Nieuws/Waasland,

Vr. 13 Mei 2016, Pagina 19

De vier scenario’s die op tafel liggen om de verkeerscirculatie op de Grote Markt aan te pakken, zijn voor Open Vld ontoereikend. De oppositiepartij heeft een vijfde plan uitgewerkt en trekt daarmee naar de middenstand. Opvallend is het voorstel om de bussen van De Lijn te weren op de Grote Markt en in het stadscentrum elektrische busjes in te zetten.

Meer lezen…

mei 13, 2016

Pers – Rommelmarkt op Stationsplein wordt ‘themamarkt’

Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland,

Ma. 02 Mei 2016, Pagina 1

De rommelmarkt op de esplanade aan het Stationsplein in Sint-Niklaas wordt omgevormd tot een themamarkt, met aandacht voor brocante, antiek, bloemen en planten. Dat betekent een stevige opwaardering voor het evenement, dat elke zaterdag plaatsvindt.

Meer lezen…

mei 2, 2016

Ine Somers schenkt goede doel 3.000 euro

Het Laatste Nieuws/Waasland,

Vr. 08 Apr. 2016, Pagina 18

Meer lezen…

april 8, 2016

  Tournée Digitale met Vicepremier Alexander De Croo

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo houdt op 1 maart 2016 halt met “Tournée Digitale” van Digital Belgium in Sint-Niklaas, op uitnodiging van federaal volksvertegenwoordiger Ine Somers. Tijdens een interactieve infoavond over e-commerce komen geïnteresseerde zelfstandig ondernemers aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips meer te weten hoe ze hun bedrijf digitaal laten groeien en aan klanten en omzet kunnen winnen.

Volgens de ICT-barometer nam vorig jaar de elektronische handel in België aanzienlijk toe, bij zowel de consumenten als de ondernemingen. Meer dan de helft (54%) van de mensen deed in 2014 aankopen op het internet, tegen 48 % in 2013. Dit is een opmerkelijke stijging. Toch scoren onze buurlanden veel hoger. In Nederland koopt 68% van de mensen online, in Duitsland is dit 66%.

Meer lezen…

maart 1, 2016

Nieuwjaarsspeech Ine Somers

Mevrouw de voorzitter, collega’s mandatarissen, beste leden, liberale vrienden,

 

We zijn januari 2016.

We zijn voor Sint-Niklaas halfweg deze bestuursperiode.

We zijn als Open VLD-oppositiepartij nu op zo’n 1000 dagen.

We zijn 1000 dagen van nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

Meer lezen…

januari 1, 2016

Stand van de stad

Men kan niet stellen dat Sint-Niklaas een innoverende, swingende centrumstad is geworden. In 2012 kwamen SP.A, Groen en N-VA aan de macht. Drie jaar later is het tijd om de balans op te maken. De Burgerkrant sprak erover met Open Vld fractieleidster Ine Somers en Jong Vld voorzitter Karel Noppe.

Meer lezen…

november 22, 2015

Pers: Horeca toont zich inventief in anticiperen op witte kassa

Gazet van Antwerpen/Waasland,

Za. 12 Sep. 2015, Pagina 33

De Wase horeca bereidt zich op een inventieve manier voor op de komst van de witte kassa. Edwin Van Goethem van restaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken opent binnenkort een eetboetiek: naast zijn restaurant wil hij de producten verkopen die hij zelf gebruikt in zijn keuken.

Meer lezen…

september 12, 2015

Pers -Open VLD roept Wase horeca bij elkaar

De Streekkrant/Waasland,

Wo. 09 Sep. 2015, Pagina 8

WAASLAND – Op maandag 14 september komt staatssecretaris Bart Tommelein de steunmaatregelen voor de horeca toelichten tijdens een infosessie in Belsele. Alle Wase horeca-ondernemers worden daarop uitgenodigd.

Meer lezen…

september 9, 2015

Pers – Oppositie matig positief over mobiliteitsplan

 

Oppositiepartijen CD&V en Open Vld gaan het nieuwe mobiliteitsplan steunen, maar ze eisen een concrete planning.

Meer lezen…

januari 17, 2015

Pers – Stadsbestuur verdedigt nieuw logo

Het nieuwe logo van de stad en het OCMW blijft kritiek oogsten. Volgens de oppositie is het logo onvoldoende en moet het huiswerk opnieuw gedaan worden. Het stadsbestuur blijft het desondanks de kritiek verdedigen.

Meer lezen…

september 28, 2014

Pers – Markt verhuist naar Hofstraat

 

Niet de Plezantstraat maar de Hofstraat wordt de nieuwe locatie van de wekelijkse markt, als die moet worden verplaatst voor evenementen. Niet alleen voor ‘Sint in de Piste’ maar mogelijk voor meerdere weken in de winterperiode zal de Grote Markt het op donderdag zonder marktkramers moeten stellen.

Meer lezen…

september 19, 2014

“Gevoelige zones nu aanpakken”

De stad investeert maar liefst 26 miljoen euro in de waterhuishouding, maar de vijf belangrijkste knelpunten blijven onaangeroerd. Nochtans bewezen de hevige regens van de voorbije maanden dat ingrepen dáár hoogdringend zijn.

Van mei tot augustus werd Sint-Niklaas zes keer getroffen door uitzonderlijk zware regenval of onweders. Opvallend is dat er zich problemen voordoen op plaatsen die tot voor enkele jaren gevrijwaard bleven van wateroverlast. De stedelijke dienst openbare werken maakte recent een analyse van de grootste probleempunten. Dat zijn het Hertjen, het Brugsken, de omgeving Tereken, de Broedersstraat en de Watermolenstraat. Telkens zijn hopeloos verouderde en zelfs ingestorte rioleringen de oorzaak van de grote wateroverlast. In het andere geval is er recent teveel waterafvoer ontstaan en bleef de afvoercapaciteit gelijk, zoals aan Tereken, waar het nieuwe rusthuis en de afvoer vanuit de Kapelstraat en het Waasland Shopping Center voor meer water zorgt. Maar ook daar is de riolering tot op de draad versleten. “Opvallend is dat er de komende jaren géén oplossingen op tafel liggen voor deze probleempunten, ondanks de 26 miljoen euro investeringen deze legislatuur. Alleen de vernieuwing van de rioleringen op de N70 tussen Parklaan en Singel moeten het Hertjen kunnen vrijwaren. De stad moet daaromde planning aanpassen. Het is aan het schepencollege om uit te maken wat nodig is: andere rioprojecten schrappen of andere prioriteiten leggen”, stelt raadslid Kris Van der Coelden (sp.a).

Meer lezen…

augustus 28, 2014

Pers- Negen politici voor Waasland en Denderstreek in de Kamer

 

Regio Negen streekgenoten vertegenwoordigen het Waasland en de Denderstreek in de Kamer.

Ze legden de eed af in het federale parlement. De N-VA levert vier vertegenwoordigers uit de streek. Burgemeester Christoph D’Haese en schepen Sarah Smeyers, beiden uit Aalst. Ook Peter Buysrogge van Sint- Niklaas en Goedele Uyttersprot uit Lebbeke zetelen voor de N-VA.

Open Vld telt twee streekgenoten in haar rangen: Carina Van Cauter en Ine Somers uit Sint-Niklaas. De christen-democraten sturen Leen Dierick naar Brussel en voor Vlaams Belang zal Barbara Pas zetelen. Voor de sp.a zetelt Dirk Van der Maelen.

 

JDV ■ GVA

juni 21, 2014

Pers – CD&V opnieuw tweede grootste in Sint-Niklaas

De Wase hoofdstad stuurt drie parlementsleden naar Brussel: Ine Somers (Open VLD) en Peter Buysrogge (N-VA) naar het federaal parlement, Jos De Meyer (CD&V) naar het Vlaams parlement.

Er zijn vier verkozenen, maar burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) verzaakt aan zijn mandaat. De goeie score van Jos De Meyer met 17.369 voorkeurstemmen valt op. Het is veruit het meest van de vier Sint-Niklase verkozenen, tegenover de 9.450 stemmen van Somers, 11.177 van Buysrogge en 12.206 van Dehandschutter. “Ik heb altijd een ruime score gehad in de hele provincie. Het is nooit zo dat ik alleen in eigen stad en regio goed scoorde. Ik denk dat het rapport van de Universiteit van Antwerpen, waarin ik werd aangeduid als het tweede meest actief parlementslid, daartoe bijgedragen heeft”, stelt De Meyer.

 

13 geen ongelukscijfer

“Het was intussen mijn dertiende campagne, maar dat heeft me zeker geen ongeluk gebracht. Dat ik beter scoor dan de burgemeester ligt allicht aan het feit dat hij zich toegelegd heeft op eigen stad en regio. Bovendien wist men dat hij niet de ambitie had om Vlaams parlementslid te worden.” In het kanton Sint-Niklaas liggen de zaken toch nog anders. Daar telt Jos De Meyer 2.264 naamstemmen en Lieven Dehandschutter 2.380. Opvallend is ook dat CD&V opnieuw de tweede grootste wordt in de Wase hoofdstad, ten nadele van sp.a. (JVS) HLN

mei 27, 2014

Pers – Kandidaten in Sint-Niklaas

 

N-va Lieven Dehandschutter, lijstduwer Vlaams Parlement Peter Buysrogge, 4de plaats Kamer Marijke Henne, 3de opvolger Kamer Maxime Callaert, 7de opvolger Vlaams Parlement Sp.a Christel Geerts, 4de plaats Vlaams Parlement Hasan Bilici, 8ste plaats Europa Nand De Clerck, 5de plaats Kamer Groen Sofie Heyrman, lijstduwer Vlaams Parlement Wout De Meester, plaats …

 

N-va

Lieven Dehandschutter, lijstduwer Vlaams Parlement Peter Buysrogge, 4de plaats Kamer Marijke Henne, 3de opvolger Kamer Maxime Callaert, 7de opvolger Vlaams Parlement

 

Sp.a

Christel Geerts, 4de plaats Vlaams Parlement Hasan Bilici, 8ste plaats Europa Nand De Clerck, 5de plaats Kamer

 

Groen

Sofie Heyrman, lijstduwer Vlaams Parlement Wout De Meester, plaats 10 federaal parlement Aster Baeck, plaats 9 Vlaams Parlement Els Cant, plaats 13 federaal parlement

 

Open Vld

Ine Somers, 4de plaats Kamer Sylvia Van Meirvenne, 12de plaats Vlaams Parlement Serge Van den Neucker, 9de opvolger Vlaams Parlement

 

CD&V

Jos de Meyer, 2de plaats Vlaams Parlement Johan Uytdenhouwen, 4de opvolger Kamer Saloua El Moussaoui, 14de plaats Kamer

 

Vlaams Belang

Frans Wymeersch, 5de plaats Europa Guido Vergult, 14de plaats Vlaams Parlement Femke Pieters, 4de plaats Vlaams Parlement Roland Pannecoucke, 10de plaats Kamer Freyja De Rijcke, 6de plaats Kamer

 

SOPY GVA

mei 22, 2014