Sint-Niklaas in rouw

De familie van patissier Jos Blommaert (64) uit Sint-Niklaas wordt bedolven onder de rouw- en steunbetuigingen. De bekende bakker kwam donderdag samen met zijn schoonmoeder om het leven tijdens een auto-ongeval op vakantie in Portugal. Zijn echtgenote liep een zwaar rugletsel op.

Het plotse verlies van de populaire bakker Jos Blommaert zindert nog na in de stad. Voor zijn patisseriezaak op Vijfstraten werden bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken, zijn familie wordt overstelpt met steunbetuigingen en op de sociale media is het grote aantal rouwberichten ongezien.

Jos Blommaert kwam donderdagavond om het leven tijdens een auto-ongeval op vakantie met zijn echtgenote en schoonmoeder in Portugal. Zijn auto werd op de pechstrook aangereden door een vrachtwagen. Zowel Jos als schoonmoeder Lisette ‘Marijn’ Rothier (82) overleefden de klap niet.

Gebroken wervels

Echtgenote Gina De Smet (60) werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liep twee gebroken ruggenwervels op. “Gina wordt dinsdag nog geopereerd in Portugal”, meldt schoonzoon Jurgen De Smet. “Haar drie dochters hebben meteen na het nieuws van het ongeval het eerste vliegtuig genomen. Zij blijven nu heel de tijd bij hun mama.”

De familie is dankbaar voor de steun die ze vanuit haar omgeving krijgt. “De vele reacties zijn hartverwarmend en geven iedereen moed in deze moeilijke periode”, zegt Jurgen. “We hopen nu dat Gina, Jos en Lisette snel terug in België zijn. Door de taalbarrière is het niet gemakkelijk om daarvoor alle juiste documenten te krijgen. Ook het gerechtelijk dossier van het ongeval hebben we nog niet kunnen inkijken.”

De Sint-Niklase politica Ine Somers en haar familie heeft al sinds jaar en dag een bijzonder hechte band met heel de familie van Jos Blommaert. Ook voor haar is de schok groot. “We kenden Jos als iemand bij wie werken helemaal bovenaan zijn agenda stond”, vertelt ze. “Hij was een sympathieke man en een vriend aan wie je alles kon vragen. Familie was bijzonder belangrijk voor hem en zijn gezin hing enorm aan elkaar. Zowel Jos als zijn bakkerij genoten een grote bekendheid in Sint-Niklaas.”

 

(Nieuwsblad, 07/11/2016)