Pers – Rommelmarkt op Stationsplein wordt ‘themamarkt’

Het Nieuwsblad/Regionaal: Waasland,

Ma. 02 Mei 2016, Pagina 1

De rommelmarkt op de esplanade aan het Stationsplein in Sint-Niklaas wordt omgevormd tot een themamarkt, met aandacht voor brocante, antiek, bloemen en planten. Dat betekent een stevige opwaardering voor het evenement, dat elke zaterdag plaatsvindt.

De concessie voor de bestaande rommelmarkt werd beëindigd bij het begin van de werken aan de plantvakken op het Stationsplein. De gemeenteraad zette vrijdagavond het licht op groen voor een nieuwe concessie. “We gaan voortaan voor een themamarkt. De rommelmarkt wordt aangevuld met minimaal drie standplaatsen voor brocante en antiek en drie tot tien standplaatsen voor planten”, weet schepen van Evenementen Christel Geerts (SP.A).

Nog een opvallende maatregel is het verbod op personenwagens op het plein. “We merkten tijdens de rommelmarkt dat standhouders gewoon de esplanade opreden, de achterdeur van de wagen open gooiden en zo hun waren verkochten, zonder de moeite te nemen hun spullen op een aantrekkelijke manier uit te stallen.”

Aanvankelijk dacht men eraan om personenwagens enkel toe te laten tussen de bomen maar mee onder impuls van Ine Somers (Open VLD) en Frans Wymeersch (Vlaams Belang) worden ze helemaal geweerd.

De themamarkt kan deze zomer al van start gaan. “Het is belangrijk dat we het evenement houden. De bezoekers van de rommelmarkt gaan ook naar de Stationsstraat en omgekeerd. En de cafés op het plein krijgen extra volk over de vloer”, motiveert de schepen. (gvh)

 

GUY VAN HOEYLAND ■