GWENDOLYN RUTTEN OP BEZOEK

In het kader van haar ronde van Vlaanderen heeft Open VLD Voorzitster Gwendolyn Rutten op 7 juni 2017 Sint-Niklaas, Hamme en Waasmunster bezocht, en dit op uitnodiging van Ine Somers, Rik Daelman en Guy Bogaert.

 

Wat is deze ronde van Vlaanderen? Je kan er niet omheen dat er iets beweegt in de samenleving, dat mensen met veel vragen zitten. Gwendolyn Rutten begint aan een nieuw project en gaat in heel Vlaanderen het gesprek aan. Zij gaat op ronde in Vlaanderen en wil in elke gemeente spreken met mensen zoals u, over de kansen en uitdagingen die er zijn in uw buurt, op uw werk, en in uw gezin.

Resultaat: Gesprekken over de grote en kleine dingen van het leven, over problemen en oplossingen. Met uw en onze antwoorden gaan we aan de slag. Dat is de essentie van politiek.

De dag startte om 9u30 in brasserie ’t Ekskuus te Hamme, waar op informele wijze een aantal bekommernissen, zoals fiscaliteit, ruimtelijke ordening, tewerkstelling enzoverder besproken werden.

In Waasmunster hielden we halt om te lunchen, waarna de ronde verder werd gezet om halt te houden in Sint-Niklaas

Een eerste debat vond plaats in het AZ Nikolaas, waar in de prachtige Egypitsche zaal een korte voorstelling gegeven werd door de Heer Koen Michiels, algemeen directeur. Daarna werd er gedebatteerd rond zorg en gezondheid gerelateerd aan het ziekenhuiswezen.

 

Om 15u30 gingen we in gesprek met zorgverleners eerste lijn (tandartsen, huisartsen, apothekers, thuisverzorgers-en verplegers…), in Hotel de Ville op de Grote Markt.

Om 16u00 was er finaal een speed-dating waarbij elke burger zijn bekommernissen of suggesties kenbaar kon maken.

Kortom, een geslaagde dag.